Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Forse schorsing voor 'spugende' Gaetano Oristanio; FC Volendam gaat in beroep

7 februari 2023, 15.39 uur · Aangepast 10 februari 2023, 17.02 uur · Door Milton Pus

Gaetano Oristanio heeft na zijn rode kaart tegen AZ een lange schorsing aan zijn broek hangen. De middenvelder van FC Volendam moet vijf duels langs de lijn staan, waarvan één voorwaardelijk. Volendam gaat tegen dat voorstel in beroep, de zaak dient later deze week. 

Gaetano Oristanio (r) kreeg rood na een overtreding op AZ'er Jordy Clasie - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Oristanio kreeg zaterdagavond na 76 minuten een rode kaart in de derby tegen AZ na een overtreding op Jordy Clasie. Hij spuugde vervolgens richting de scheidsrechter, waardoor zijn schorsing hoger uitvalt. Als de huidige schorsing zou blijven staan, mist Oristanio de wedstrijden tegen FC Twente, Vitesse, NEC en FC Emmen. De Italiaan zou dan pas weer kunnen spelen tegen Feyenoord. 

Trainer Wim Jonk vond dat zijn middenvelder 'ongelukkig' uitkwam. "Hij raakt die kuit van Jordy Clasie natuurlijk vol. Dan krijg je een rode kaart. Dat is helaas, want zijn intentie is nooit om iemand te blesseren." Van het spugen had Jonk niks meegekregen. 

Tekst gaat verder onder de video

Wim Jonk: "Het is nooit zijn intentie om iemand te blesseren" - NH Sport / Edward Dekker

FC Volendam speelt komende zondag (sowieso zonder Oristanio) tegen FC Twente. De aftrap in Enschede is 16.45 uur en dat duel kun je live volgen in de radio-uitzending van NH Sport. 

Vanavond is er een extra uitzending van NH Sport op NH Radio. Deze begint om 18.30 uur en zal volledig in het teken staan van het bekerduel AZ - FC Utrecht. Het commentaar is van Edward Dekker en Frank van der Meijden. De presentator is Robbert van den Heuvel. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52