Ga naar Content

Live NH Sport met Heracles - Telstar en Willem II - Jong Ajax

Halverwege de competitie was Heracles nog de koploper in de eerste divisie en Telstar de nummer tien. Opvallend genoeg pakten de Velsenaren sindsdien meer punten (11) dan de Almeloërs (7) die ook op behoorlijke achterstand zijn gezet door PEC Zwolle. Kortom Telstar is vanavond in de uitwedstrijd tegen Heracles allesbehalve kansloos. Je kunt het duel rechtstreeks volgen op NH Radio.

Stadion van Heracles Almelo - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Telstar jaagt de droom na om zich voor het eerst sinds 2018 weer te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Dat de ploeg van trainer Mike Snoei vorige week tegen Jong PSV op 1-1 bleef steken, was een teleurstelling.

Doelpunten

Vooral het gebrek aan doelpunten breekt Telstar op. Met slechts 26 goals hebben de Witte Leeuwen op Helmond Sport na de minst productieve ploeg in de eerste divisie. Ter vergelijking: Heracles kon de supporters dit seizoen liefst 66 keer laten juichen. In de heenwedstrijd tegen Telstar was het drie keer feest. Na een stroeve eerste helft won Heracles dat duel met 3-0.

Tekst gaat verder onder de foto.

Emil Hansson juicht na zijn goal tegen Telstar - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Snoei kan geen beroep doen op de geblesseerde Anwar Bensabouh en de langdurig uitgeschakelde Yaël Liesdek. Voor de rest is de selectie compleet. Heracles - Telstar begint om 20.00 uur. Erik-Jan Brinkman doet verslag vanuit Almelo.

Kijk om 17.10 uur op tv bij NH Sport naar De Aftrap. In onze wekelijkse talkshow is Telstar-verdediger Mitch Apau te gast samen met AZ-speaker Mark Admiraal.

Vorige week morste Heracles punten tegen Willem II (1-1) en die ploeg is vanavond de tegenstander van Jong Ajax. De Amsterdamse beloften draaien een moeizaam seizoen. Afgelopen maandag werd na tien (!) wedstrijden zonder zege eindelijk weer een keertje gewonnen. Dat gebeurde in eigen huis tegen MVV Maastricht (4-2).

Dave Vos op de bank

Een mooie opsteker voor Dave Vos die zijn debuut als trainer op de bank maakte. De 39-jarige coach maakt het seizoen af als opvolger van John Heitinga die naar Ajax 1 is overgeheveld. Eerder dit seizoen eindigde Jong Ajax - Willem II in 1-2.

De Amsterdamse beloften bezetten de vijftiende plaats op de ranglijst; Willem II staat tien plaatsen hoger. Directe promotie is ver weg voor de tricolores, maar via de play-offs maken de Tilburgers kans om volgend seizoen terug te keren in de eredivisie. Oude bekenden bij Willem II zijn Erik Schouten (ex-Volendam), Leeroy Owusu (ex-Jong Ajax). Voormalig Volendam-speler Nick Doodeman is door een knieblessure niet inzetbaar. 

Tobias Sana

De enige keer dat beide teams elkaar in competitieverband troffen was op 30 maart 2014. Tobias Sana zette de Amsterdamse beloften vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar na negentig minuten was de eindstand 7-1.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tobias Sana - Foto: Pro Shots

In de spits destijds stond Sheraldo Becker die gisteravond als speler van Union Berlin Ajax uit de Europa League stootte. Het duel van Jong Ajax in Tilburg begint om 20.00 uur en het commentaar krijg je van Frank van der Meijden.

NH Sport is er vanavond van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Robbert van den Heuvel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52