Ga naar Content

Snel doelpunt Min niet voldoende voor volle buit Telstar

In de strijd om de derde periode heeft Telstar slechte zaken gedaan. De Velsenaren kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen Jong PSV: 1-1. Concurrent ADO Den Haag versloeg verrassend PEC Zwolle (3-1). 

Simon Colyn (links) was de plaaggeest van Telstar - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Telstar won maandag nipt van Jong FC Utrecht (1-0) en wilde dat goede gevoel doorzetten tegen Jong PSV. Anwar Bensabouh ontbrak in de basisopstelling. Hij was maandag nog de aanvoerder, Glynor Plet kreeg de voorkeur. De Velsenaren begonnen uitstekend.

Na een dieptebal van Plet op David Min kopte verdediger Fedde Leysen de bal te kort terug. Min pakte het cadeautje dankbaar uit en schoot de bal snoeihard achter Kjell Peersman: 1-0. Dat goede begin kon Telstar in het resterende deel van de eerste helft niet vervolgen. Verder dan een paar kansen voor Glynor Plet en Min kwamen deWitte Leeuwen niet. 

Tekst gaat verder onder de foto.

David Min scoorde het openingsdoelpunt - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Zo goed als het begin van de eerste helft was van Telstar, zo zwak was de tweede. Voordat de supporters goed en wel op hun plekje zaten, lag de bal al in het netje. Na een voorzet van Mylian Jiménez kopte Simon Colyn raak: 1-1. Trainer Mike Snoei greep hard in en haalde drie spelers naar de kant. Onder meer Koen Blommestijn maakte zijn rentree na vier maanden blessureleed. 

Die wissels hadden snel effect, want Ozgur Aktas kopte enkele minuten later bijna raak. Blommestijn kreeg de grootste mogelijkheid van de tweede helft. De invaller had de bal voor het inkoppen, maar zijn inzet ging net naast de paal. Ondanks de zes minuten (!) durende blessuretijd werd er niet meer gescoord.

Tekst loopt door onder de video.

Telstar-trainer Mike Snoei baalt flink van de gemiste kopkansen - NH Nieuws

Door het gelijkspel loopt Jong AZ uit op Telstar, aangezien zij wel wonnen van FC Den Bosch. De Witte Leeuwen reizen volgende week naar Almelo voor de confrontatie met Heracles. 

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou (Seedorf/88), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (Mulder/63); Overtoom (Madi/88), Najah (Bensabouh/63), Giousis; Min, Plet (Blommestijn/63)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52