Uiterst zakelijk Telstar neemt drie punten mee uit Utrecht

Op bezoek bij Jong FC Utrecht heeft Telstar de volle buit gepakt. In een matig duel van beide kanten bleek een droge knal van Tom Overtoom voldoende voor de winst: 0-1. Door de zege staat Telstar op een gedeelde achtste plek in de eerste divisie met Jong AZ.

Tom Overtoom - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Telstar wilde de knappe zege op De Graafschap, anderhalve week geleden, een goed gevolg geven. Trainer Mike Snoei had verwacht dat het moeilijk spelen was op het veld bij Jong Utrecht en die voorspelling kwam uit. Voor de rust hadden de Witte Leeuwen veel meer balbezit, maar deden er te weinig mee.

Utrecht kreeg zelfs de beste kansen. Zo werd een mogelijkheid van Mees Rijks net gekeerd door Ronald Koeman Jr. Even later werd een inzet van de thuisploeg in de kiem gesmoord. Telstar kwam niet verder dan een vrije trap van Tom Overtoom, die in twee instanties naast, ging.

Juichende Telstar-spelers - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Overtoom was snel in de tweede helft de man die de meegereisde Telstar-supporters liet juichen. De middenvelder schoot met een droge knal de bal achter Fabian de Keijzer: 0-1. Het was het eerste schot van de bezoekers op het doel. Er was na de rust net zo weinig spektakel als daarvoor.

Mike Snoei probeerde in de slotfase nog de negatieve balans te doorbreken door Glynor Plet te wisselen voor David Min. Koen Blommestijn zat voor het eerst weer bij de selectie, maar kreeg geen speelminuten. Utrecht creëerde vrijwel niets en toch kwam het vlak voor tijd er nog gevaarlijk uit. Een hard afstandsschot werd er door Koeman katachtig uitgetikt. De vier minuten blessuretijd werd vervolgens zakelijk uitgespeeld.

Door de driepunter staat Telstar op een gedeelde achtste plek met Jong AZ. Jong PSV is vrijdag de eerstvolgende tegenstander. Aftrap is 20.00 uur.

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou (Kruiver/70), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (Mulder/60); Bensabouh (Soares/85), Overtoom, Najah; Min (Plet/70), Giousis (Seedorf/85)