Kewal helpt Jong AZ met twee treffers aan simpele zege

Jong AZ heeft redelijk simpel gewonnen van FC Den Bosch. Ricuenio Kewal was belangrijk met twee goals: 3-1. Joey Konings maakte nog een eigen doelpunt en verschalkte Rome-Jayden Owusu-Oduro.

Ricuenio Kewal was dé grote man met twee doelpunten - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Ricuenio Kewal drukte na zeven minuten al zijn stempel op de wedstrijd. Hij kwam naar binnen op het randje van het strafschopgebied en krulde de bal in de kruising: 1-0. Hierna duurde het even, voordat er mogelijkheden waren voor beide ploegen. Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro moest wel redden na een goede kans voor Evangelos Patoulidis.

Faris Hammouti kreeg na een halfuur ook een aardige schietkans. Deze bal ging over het doel. Daarvoor was een stiftje van Mexx Meerdink al naast gegaan. Het venijn zat in de staart, want er vielen nog twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Eerst tikte Joey Konings de bal uit een corner achter zijn eigen doelman, maar zorgde in blessuretijd voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Jong AZ juicht na de zege - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Victor van den Bogert zorgde nog voor een speldenprikje, maar het was na de rust vooral Jong AZ dat de klok sloeg. Dat kwam mede door een snelle goal van Kewal. Hij maakte zijn tweede van de avond door de bal achter Wouter van der Steen te schieten: 3-1. Via Meerdink en Lewis Schouten kregen de Alkmaarse jonkies nog kansen, maar de voorsprong werd niet meer uitgebreid.

Door de zege staat Jong AZ steviger op de achtste plaats door het gelijkspel van Telstar. Jong PSV is maandag 27 februari in Eindhoven de eerstvolgende tegenstander van de Alkmaarse beloften.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Kalisvaart (Beukers/76), Postma (Kwakman/54), Engel, Stam; Twisk, Schouten, Reverson (Koster/54); Kewal, Meerdink (Daal/95), Griffith