Jong Ajax verliest pingpongwedstrijd, Jong AZ niet opgewassen tegen PEC Zwolle

Jong Ajax heeft op bezoek bij FC Den Bosch een nederlaag geleden. De Amsterdammers wisten een achterstand om te draaien, maar gaven de wedstrijd alsnog uit handen: 4-2. Jong AZ had weinig in te brengen tegen PEC Zwolle en ging met 4-1 ten onder.

Kian Fitz-Jim in actie tegen FC Den Bosch - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Jong Ajax keek na 17 minuten tegen een achterstand aan in De Vliert. Anass Ahannach schoot de thuisploeg met een fraai afstandsschot op voorsprong. Voor rust repareerde de ploeg van trainer Michel Kreek de schade. Jorrel Hato en Kristian Hlynsson zetten Jong Ajax op een 1-2 voorsprong. De zege glipte toch door de vingers, want Joey Konings scoorde na rust twee doelpunten. Zes minuten voor tijd maakte Fatis Hammouti aan alle onzekerheid een einde en zette de 4-2 voor FC Den Bosch op het scorebord.

Ook Jong AZ kende een mindere avond. Veel spelers speelden een kleine 48 uur geleden nog in de Youth League tegen Eintracht Frankfurt (5-0 winst). In Zwolle keek de ploeg van trainer Maarten Martens al voor rust tegen een 3-0 achterstand aan na goals van Apostolos Vellios en Younes Taha (2x).

Tekst loopt door onder de foto.

Jong AZ moet het hoofd buigen voor PEC Zwolle - Foto: Orange Pictures

Dean Huiberts schoot de vierde van PEC Zwolle tegen de touwen en Mexx Meerdink, die in de Youth League een hattrick maakte, deed nog wel iets terug voor de beloften van AZ: 4-1.

Na de nederlaag staat Jong AZ achtste op de ranglijst. Jong Ajax ziet FC Den Bosch passeren en staat nu zeventiende met 25 punten. Telstar komt maandag in actie. De Witte Leeuwen gaan dan op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht.