Ga naar Content

Al meerdere eindejaarsshows in Noord-Holland afgelast door stormachtige weersverwachting

De ongunstige weersverwachting voor oudjaarsnacht heeft ervoor gezorgd dat er al in meerdere Noord-Hollandse gemeenten eindejaarsshows zijn afgelast. Zo zijn in Hilversum twee centrale vuurwerkshows geschrapt en gaat in Amsterdam bij de A'dam Toren de vuurwerk- en droneshow niet door.  

Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

De temperatuur mag dan wel zacht zijn voor de tijd van het jaar, de overige weersomstandigheden zijn niet ideaal voor het afsteken van vuurwerk of het organiseren van andere eindejaarsshows. Vanavond is er in onze provincie volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser namelijk kans op windstoten tot 90 k/m per uur. Ook kan er in de avonduren nog regen vallen. 

Hilversum

Zaterdagochtend werd bekend dat de Hilversumse gemeente de twee geplande (kinder)vuurwerkshows had afgelast. Burgemeester Gerhard van der Top is teleurgesteld, maar zegt dat hij geen andere keuze had. "Het risico onder deze slechte weersomstandigheden is helaas te groot. Het is voor alle betrokkenen teleurstellend, niet in de laatste plaats voor de inwoners van Hilversum zelf. Maar veiligheid gaat boven alles", aldus de burgervader.

Amsterdam

De drone- en vuurwerkshow bij de A'dam Toren aan het IJ gaat niet door vanwege de harde wind. De organisatie bekijkt nu of de show op een andere dag kan plaatsvinden. Later vandaag hoopt ze te kunnen vertellen of dat op 1 of 2 januari kan gebeuren.

Bij de licht- en vuurwerkshow op het Museumplein zal geen vuurwerk worden afgestoken. De organisatie meldt dat het te gevaarlijk is om vuurwerk af te steken. De lichtshow gaat wel door. 

In Floradorp lijkt het vreugdevuur wel door te kunnen gaan. Er zijn wel extra maatregelen getroffen, zo moet de stapel van kerstbomen en pallets vanwege de harde wind minder hoog gemaakt worden.  

Ook gaat de vuurwerkshow in Weesp niet door. "Er was nog gehoopt op een verbetering van het weer, maar daar is helaas geen sprake van", aldus de Omgevingsdienst die het besluit heeft genomen. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.