Ga naar Content

Vuurwerkshows Hilversum afgelast vanwege slechte weersverwachting: "Risico is te groot"

De centrale (kinder)vuurwerkshows van Hilversum Viert om 19.30 uur vanavond en middernacht gaan niet door. De gemeente heeft besloten om de shows te schrappen vanwege de ongunstige weersverwachting. Er wordt namelijk stormachtige wind voorspeld.

Foto: Flickr/Leander Arkenau

Volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser is er in onze provincie vanavond namelijk kans op windstoten tot 90 km per uur, gecombineerd met regen. Vanwege die (mogelijk) stormachtige omstandigheden, besloot de gemeente zaterdagochtend in overleg met de organisatie van de shows tot de afgelasting.

Teleurstelling

De Hilversumse burgemeester Gerhard van der Top is teleurgesteld, maar hij zegt dat hij geen andere keuze had. "Het was natuurlijk geweldig om na twee lange coronajaren weer de traditionele centrale vuurwerkshows te mogen organiseren op het Marktplein om samen met inwoners van Hilversum de jaarwisseling te vieren. Maar het risico onder deze slechte weersomstandigheden is helaas te groot."

Het is een grote domper, aldus de burgervader. "Het is voor alle betrokkenen teleurstellend, niet in de laatste plaats voor de inwoners van Hilversum zelf. Maar veiligheid gaat boven alles." Ook de rest van het oudejaarsprogramma komt te vervallen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.