Ga naar Content

TESO-veerboot Texelstroom weer in de vaart: stremmingen eindelijk voorbij?

Reizigers van en naar Texel kunnen opgelucht ademhalen nu de herfstvakantie gaat beginnen, want veerboot Texelstroom van de TESO is weer in de vaart. Het schip heeft bijna vier weken aan de kant gelegen door een storing. Het noodgedwongen varen met één boot leidde tot urenlange wachttijden voor reizigers op de zogeheten 'wisseldagen'; de maandag en de vrijdag. De Texelstroom vaart voorlopig als reserveboot in de gewone dienstregeling samen met de Dr. Wagemaker.

Foto: NH/ Matthijs Gemmink

Veerdienst TESO kreeg halverwege september te maken met een storing op veerboot Texelstroom. Aanvankelijk is daar nog ludiek gebruik van gemaakt voor de start van de Texelse Halve Marathon, maar het bracht vooral leed voor reizigers en vakantiegangers. Op 23 september stond er een file van Den Burg tot de Texelse veerhaven en op het vaste land van het Kooypunt in Den Helder tot aan de Helderse veerhaven van TESO.

Reserve

Een week later was de storing nog niet verholpen en liepen verschillende trouwerijen op Texel in de soep door de urenlange stremmingen. "Het zit ons niet lekker en daar balen we stevig van", zei president-commissaris Frank van den Broeck tijdens een aandeelhoudersvergadering van TESO.

Na lang zoeken is de storing opgelost en na uitgebreid testen kan de Texelstroom vandaag weer 'heen-en-weren.' Als reserveboot, want er zijn nog steeds wel eerder geplande onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]