Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Studenten in voormalige koepelgevangenis onder de indruk: "Studyrooms in cells is genius"

29 september 2022, 20.30 uur · Aangepast 30 september 2022, 10.46 uur
Door Geja Sikma · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Het was een grote droom van een groep Haarlemmers om de oude koepelgevangenis nieuw leven in te blazen met studenten. En dat is nu echt in vervulling gegaan. De eerste lichting studenten is deze week aan de introductie van hun studie begonnen. En tijdens de rondleiding door het monumentale pand werden al hun verwachtingen ingelost. 

Het plan voor een onderwijsbolwerk in het enorme gebouw werd in 2016 gelanceerd. Haarlem Campus is particulier hoger beroepsonderwijs, waar drie bachelorstudies en één masterstudie gevolgd kan worden. Uiteindelijk moet het een volwaardige University College worden. 

Niet iedereen omarmde direct het plan. Maar de initiatiefnemers, waaronder Timo Timmerman hielden stand en eind januari gingen de deuren na een paar jaar van renovatiewerk eindelijk weer open. Nu leidt Timmerman een groep studenten rond, die volgende week aan één van de vier bachelorstudies gaat beginnen. 

Het zijn jongeren uit 27 landen. Een paar daarvan komen uit de regio, zoals Kai uit Haarlem en Bryanna uit Schagen. Volgend jaar hoopt directeur Timmerman van de Haarlem Campus meer regiogenoten te mogen verwelkomen, die dan weer net zo onder de indruk zijn van de geliefde Koepel in Haarlem. 

Kijk hieronder naar de reportage over de eerste introductiedag voor de studenten. 

Studenten in De Koepel - NH Nieuws / Geja Sikma

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]