Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Live NH Sport met Telstar - PEC Zwolle en Helmond Sport - Jong AZ

12 augustus 2022, 09.30 uur · Aangepast 12 augustus 2022, 09.46 uur · Door Edward Dekker

Vier dagen na het prima gelijkspel van Telstar bij Jong Ajax krijgen de Velsenaren PEC Zwolle op bezoek. Jong AZ neemt het in Noord-Brabant op tegen het ambitieuze Helmond Sport. Beide duels kun je live op de radio volgen bij NH Sport. 

Foto: Keeper Jasper Schendelaar - Pro Shots / Niels Boersema

Met PEC treft Telstar een meer dan geroutineerde tegenstander. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie en wil direct terugkeren. De selectie werd deze week nog versterkt met 60-voudig Bosnisch international Haris Medunjanin. De inmiddels 37-jarige middenvelder speelde in een ver verleden voor AZ en was als laatste in Amerika actief bij FC Cincinnati. 

Jasper Schendelaar

Andere bekende namen bij PEC zijn doelman Jasper Schendelaar en Jordy Tutuarima die  recent nog voor Telstar voetbalden. Schendelaar verdedigde in het seizoen '20/'21 de goal van Telstar, terwijl Tutuarima tussen 2015 en 2017 het shirt van de Witte Leeuwen droeg.

De formatie van PEC-trainer Dick Schreuder opende de competitie met een 2-1 zege op De Graafschap. Of de Zwollenaren ook Telstar aan de zegekar binden, hoor je van verslaggever Frank van der Meijden

Helmond Sport - Jong AZ

Helmond Sport was de laatste seizoenen een vaste klant in de onderste regionen van de eerste divisie. Met aanzienlijk meer geld ging de bezem door de selectie. Met meer dan een dozijn versterkingen denkt Helmond een paar flinke stappen omhoog zetten. Oud-FC Volendam aanvaller Martijn Kaars is één van de nieuwelingen, net als Tom Beugelsdijk. Door een schorsing is de Haagse verdediger tegen Jong AZ niet speelgerechtigd. 

Jong AZ kende een uitstekende start thuis tegen MVV Maastricht. De fraaie 3-1 overwinning was gelijk goed voor drie punten. De eerste competitiewedstrijd van Helmond Sport op bezoek bij NAC Breda ging met 1-0 verloren. Net als in Velsen-Zuid is de aftrap bij Helmond Sport - Jong AZ om 20.00 uur. De verslaggever op sportpark De Braak is Erik-Jan Brinkman..

De radio-uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur. Daarin ook aandacht voor Roda JC - Jong Ajax en de zinderende 7-0 zege van AZ in de Conference League tegen Dundee United. Je presentator is Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52