Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Snoei dankt bij debuut scorende Blommestijn: "Dit puntje gaat lekker mee terug in de bus"

8 augustus 2022, 23.24 uur · Aangepast 9 augustus 2022, 02.12 uur · Door Frank van der Meijden

Telstar hield vanavond een punt over aan het uitduel met Jong Ajax: 1-1. Mike Snoei sprak na afloop van 'een schitterend resultaat', al had de trainer van Telstar stiekem ook nog op meer gehoopt. "Als Blackson die bal erin kopt staat het zo 2-1", aldus Snoei. 

Telstar-trainer Mike Snoei zag Telstar bijna met de winst aan de haal gaan - NH Sport

"Ik heb een dubbel gevoel. Een heerlijk resultaat, maar zoveel kansen heeft Ajax niet gehad. Wel een veldoverwicht want Ajax kan natuurlijk fantastisch voetballen", vertelt Snoei na afloop van de 1-1 in Amsterdam. "We hebben met heel veel strijd en veel beleving toch dat puntje meegenomen. In het verleden gaven we het wel eens weg in de eindfase, maar nu trekken we het over de streep en nemen dit puntje lekker mee terug in de bus."

Scoren bij debuut

De gevierde man aan de zijde van Telstar was Koen Blommestijn. De kersverse aanwinst wist al na drie minuten raak te koppen uit een hoekschop en zo Telstar op voorsprong te brengen. "Het was een goede corner. Precies zoals we hem hadden ingestudeerd. Eerst dacht ik nog dat hij werd afgekeurd want ik zag iedereen balen. Gelukkig telde hij toch wel en kon ik het vieren met de fans", aldus een opgetogen Blommestijn na de wedstrijd. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Koen Blommestijn scoorde gelijk bij zijn debuut voor Telstar - NH Sport

Droomdebuut

Ook Snoei was uitermate tevreden met de inbreng van zijn nieuwe spits. "Alles was goed. Echt een droomdebuut. Dat komt door zijn goal, maar ook door de manier waarop hij zich manifesteert. Een jongen naar mijn hart en die past enorm goed bij Telstar", aldus Snoei.

De volgende wedstrijd van Telstar is aanstaande vrijdag. Dan spelen de Witte Leeuwen hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in Velsen-Zuid is dan degradant PEC Zwolle. 

Mike Snoei over het debuut van Koen Blommestijn - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52