Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Met smaakmaker Conceição speelt Jong Ajax gelijk tegen Telstar

8 augustus 2022, 21.55 uur · Aangepast 9 augustus 2022, 13.25 uur · Door Thomas Brood

Telstar heeft het eerste duel van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Bij de Amsterdammers startte zomeraankoop Francisco Conceição en zo maakte hij zijn officiële debuut voor Ajax. 

Ajacied Conceicao in duel met Telstar-verdediger Mulder - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Al na drie minuten kopte debutant Koen Blommestijn de 0-1 binnen voor Telstar. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van FC Volendam. Na die goal werd Jong Ajax sterker en had het team van trainer John Heitinga het meeste balbezit. Dit leverde kansen op voor Rasmussen en Hlynsson. 

Debuut Conceição 

Bij Ajax stond de Portugees Conceição in de basis. Hij maakte zijn eerste minuten in het shirt van de Amsterdammers. De buitenspeler kwam deze zomer over van FC Porto voor vijf miljoen euro. In de 40e minuut maakte de Portugees de gelijkmaker. Hij kreeg in de kluts de bal voor zijn voeten en schoot verwoestend binnen. Met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Francisco Conceicao in actie - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Kansen over en weer

Telstar kwam goed uit de kleedkamer. Blommestijn had een mooie individuele actie in huis, maar zijn schot miste richting. Ook Jong Ajax werd gevaarlijk via een schot van Hansen dat voorlangs ging en de continu gevaarlijke Conceição.

Ook de bezoekers uit Velsen-Zuid werden gevaarlijk. Uit een corner was Telstar-invaller  Blackson dicht bij een doelpunt. Hij kopte centimeters naast. Ajax kwam nog met een slotoffensief, maar dat leverde geen doelpunt op.

 

Opstelling Jong Ajax: Kremers, Gooijer (Aertssen/66), Warmerdam (Jermoumi/46), Pierie, Baas; Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson; Conceicao, Rasmussen, Hansen (Van Axel Dongen/61)

Opstelling Telstar: Koeman; Mulder (Blackson/71), Apau, Oude Kotte, Bensabouh, Kruiver (Liesdek/71); Najah, Overtoom (Seedorf/61), Ainsalu (Soares/80); Plet (Van den Heerik/80), Blommestijn 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52