Ga naar Content

Midtsjø vertrekt na vijf jaar bij AZ en kiest voor Galatasaray

Frederik Midtsjø vertrekt bij AZ en gaat spelen voor Galatasaray. Dit heeft de Alkmaarse club vandaag bevestigd. De Turkse grootmacht betaalt naar verluidt rond de 3,5 miljoen euro voor de 28-jarige middenvelder. 

Frederik Midtsjø - Foto: Orange Pictures

Midtsjø kreeg van AZ zondagavond al toestemming om naar Istanboel te gaan om zijn transfer af te ronden. Vandaag werd de overgang officieel bevestigd. Midtsjø is na Owen Wijndal de tweede basisspeler die deze zomer uit Alkmaar vertrekt.

Basisplaats

De Noorse middenvelder kwam in de zomer van 2017 over van Rosenborg BK en veroverde gelijk een basisplaats in Alkmaar. Midtsjø speelde in vijf jaar tijd 197 officiële wedstrijden voor AZ. De 11-voudig international van Noorwegen scoorde hierin zeven keer. 

AZ heeft al een vervanger binnengehaald voor Midtsjø. Gisteren werd bekend gemaakt dat de transfervrije Riechedly Bazoer voor drie jaar heeft getekend in Alkmaar. Het nieuwe eredivisieseizoen begint voor AZ aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Aftrap in Alkmaar is om 16.45 uur. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52