Ga naar Content

AZ huurt 'opgeluchte' Zinho Vanheusden van Internazionale met optie tot koop

Zinho Vanheusden mag zich eindelijk speler van AZ noemen. De 22-jarige centrale verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Internazionale met optie tot koop. Na de komst van Mees de Wit, Jens Odgaard en Mayckel Lahdo is Vanheusden de vierde zomerse aanwinst voor de Alkmaarders.

Zinho Vanheusden als huurling bij Genoa - Foto: Pro Shots
"Ik ben super blij", zegt Vanheusden op de website van AZ. "Het heeft een paar weken geduurd, maar dat ik hier nu sta met mijn familie, dat maakt mij super opgelucht. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen", zegt de Belg die één interland speelde. "Het contact met Max Huiberts is enkele maanden geleden begonnen en daar sprak veel vertrouwen van uit. AZ is de juiste ploeg voor mij."

"Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen die je van een centrale verdediger wil zien"

directeur voetbalzaken max huiberts

Trainer Pascal Jansen heeft met de komst van Vanheusden genoeg opties in het centrum van de verdediging. Max Huiberts, directeur voetbalzaken, had hem al langer op de korrel, maar nu werd de deal beklonken. "Zinho is heel erg gewend om vanuit de opbouw het spel te verleggen met zijn passing en zijn indribbelen. Daarnaast is hij wendbaar en snel. Hij kan ook goed koppen. Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen die je van een centrale verdediger wil zien."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Carrière

Vanheusden doorliep de jeugdopleiding van Standard Luik en vertrok na zeven seizoenen in 2015 naar Internazionale. In Milaan zat hij meerdere keren op de bank bij Serie A-wedstrijden.

In 2018 werd Vanheusden verhuurd aan Standard Luik, dat hem weer terugkocht. In twee seizoenen speelde hij 76 wedstrijden voor de Rouches. Internazionale haalde hem twee jaar later weer terug naar Italië en verhuurde hem aan Genoa. Daar speelde hij 14 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden. Op 8 oktober 2020 maakte hij in een oefeninterland tegen Ivoorkust zijn debuut voor België. Dat is vooralsnog zijn enige interland.

AZ speelt donderdag om 20.45 uur de return in de Conference League tegen Tuzla City. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 1-0. Bij winst over twee wedstrijden plaatst AZ zich voor de derde voorronde van het Europese toernooi.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52