Ga naar Content

Geduldige AZ'er Peer Koopmeiners spreekt zich uit en wil meer: "Ik ben gegroeid"

Centraal achterin bij AZ speelde Peer Koopmeiners zondag de gewonnen oefenwedstrijd tegen Bologna (1-0). Vorig jaar kwam de Castricummer tot vier wedstrijden in de hoofdmacht en dat moet dit seizoen meer worden. Bij AZ, dan wel ergens anders. "Ben met de club in gesprek."

Peer Koopmeiners over zijn kansen bij AZ - NH Nieuws

Ruim honderd wedstrijden speelde Peer Koopmeiners al voor Jong AZ, maar echt doorbreken bij het eerste van AZ lukt hem nog niet. Wel voelt de verdediger annex middenvelder zich steeds belangrijker worden. "Ik ben gegroeid."

"Bij AZ blijven"

Trainer Pascal Jansen is duidelijk over de toekomst van zijn pupil. "Hij doet het beste eraan om bij ons te blijven." Samen met directeur voetbalzaken Max Huiberts praat Jansen bijna dagelijks met Koopmeiners. En de situatie is nu zo dat hij vooral op het middenveld de strijd moet aangaan met international Jordy Clasie. 

Tekst loopt verder onder de video

Pascal Jansen over Peer Koopmeiners - NH Nieuws

Geduldig

Het is op dit moment nog onduidelijk waar de toekomst van Koopmeiners ligt. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2025 en de transfermarkt is nog ruim een maand open. "Ik ben over het algemeen een geduldig persoon, maar op een gegeven moment moet je je wel uitspreken."

Tekst loopt verder onder de video

Peer Koopmeiners wil meer bij AZ of ergens anders - NH Nieuws

Koopmeiners vertrekt aankomende week met AZ naar de Bosnische hoofdstad Sarajevo voor de return in de Conference League tegen Tuzla City. AZ verdedigt daar een 1-0 voorsprong.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52