Ga naar Content

AZ anticipeert met transfervrije Riechedly Bazoer op vertrek Fredrik Midtsjø

AZ heeft Riechedly Bazoer aangetrokken. De 25-jarige middenvelder was na zijn vertrek bij Vitesse transfervrij en tekent in Alkmaar een contract tot en met de zomer van 2025. Daarmee lijkt hij de beoogde opvolger van Fredrik Midtsjø te worden, die van AZ toestemming heeft gekregen om zijn transfer naar Galatasaray af te ronden.

Riechedley Bazoer vertrok transfervrij bij Vitesse - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

"Het voelt fantastisch hier te zijn", zegt Bazoer op de website van AZ. "Ik heb goede gesprekken gehad met Max Huiberts en Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over. Ik kan niet wachten om te beginnen. AZ is altijd een goede ploeg, speelt verzorgd positiespel en is veel aan de bal. Daar hou ik van. Alles klopt en ik ben blij hier vandaag te tekenen."

Bazoer speelde jarenlang in de jeugd van PSV, waar Ajax hem in 2012 wegplukte. In 2014 debuteerde hij in het eerste van Ajax en werd hem een veelbelovende toekomst toebedeeld. VfL Wolfsburg pikte hem in 2017 op en de Duitse club verhuurde hem aan FC Porto en FC Utrecht. Dat bleek allemaal weinig succesvol te zijn, waarna Bazoer in 2019 bij Vitesse terecht kwam.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "AZ past voor hem perfect binnen dat plaatje. Met het oog op het naderende vertrek van Fredrik Midtsjø hebben we snel gehandeld om de kwaliteit op het middenveld te waarborgen. Riechedly beschikt over een geweldig inzicht, uitstekende technische vaardigheden en staat ook fysiek zijn mannetje. Dat heeft hij al ruimschoots bewezen in de Eredivisie. Het is duidelijk dat hij veel kwaliteiten heeft."

"Riechedly beschikt over een geweldig inzicht, uitstekende technische vaardigheden en staat ook fysiek zijn mannetje"

directeur voetbalzaken max huiberts

Met de komst van Bazoer speelt AZ in op de transfer van Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder heeft van de club toestemming gekregen zijn overstap naar Galatasaray af te ronden. Daarmee lijkt het vertrek van Midtsjø slechts een kwestie van tijd. Na de komst van Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden is Bazoer de vijfde zomeraanwinst van AZ.

Programma

De Alkmaarders spelen donderdagavond de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen gaat dan op bezoek bij Dundee United. Zondag om 16.45 uur begint AZ aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52