Ga naar Content

Basketbalsters Den Helder prolongeren titel na derde zege tegen Grasshoppers

Den Helder heeft woensdagavond wederom de landstitel binnengesleept. De vrouwen versloegen Grasshoppers met ruime cijfers: 77-60. Daardoor werd het 3-1 in de best-of-five serie, waardoor de champagne ontkurkt kon worden. Het is het tweede kampioenschap op rij voor de basketbalsters uit de Noordkop. 

Janiek van Veen maakte 25 punten in de kampioenswedstrijd van Den Helder - Foto: Orange Pictures/ Kees Kuijt

Na twee zeges op de concurrent uit Katwijk: 96-83 en 57-56 verloor de ploeg van Mario Bennes zaterdag het derde duel om de landstitel. Het was dus zaak om de wedstrijd van woensdagavond te winnen om het niet spannend te maken. 

Na de eerste twee kwarten stond het 30-20 voor Den Helder, hierna werd het in het vierde kwart nog spannend. De thuisploeg kwam brutaal terug tot 32-28. De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en pakte hierna weer een ruime marge: 46-35. De zege en daarmee het kampioenschap kwam niet meer in gevaar: 77-60. Het is voor de zestiende keer in de historie dat Den Helder zich kroont tot landskampioen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]