Ga naar Content

Basketbalsters Den Helder na twaalf jaar weer kampioen van Nederland

Na twaalf jaar zijn de basketbalsters van Den Helder gisteravond kampioen van Nederland geworden. In de best of three-serie werd er voor de tweede keer in een week gewonnen tegen Binnenland Barendrecht. De Helderse formatie won met drie dubbele cijfers: 101-79. Door die overtuigende overwinning hoeft de derde wedstrijd niet meer gespeeld te worden. 

Reactie Den Helder-speelster Maaike Klein - NH Nieuws

"Ik heb nu zo lang gewacht. Het is een keertje klaar", lacht de 31-jarige Maaike Klein, speelster van Den Helder. Zij maakte in 2009 als enige van de huidige selectie het laatste kampioenschap mee.

Binnenland, dat in 2014 zijn enige titel in de wacht sleepte, had in september in de bekerfinale ook al verloren van Den Helder. Dinsdag deden ze dat weer in het eerste duel van het drieluik (82-75) en ook gisteravond had Den Helder weinig te duchten van de Zuid-Hollanders. Na rust (36-54) kwam Den Helder geen moment in de problemen.

Reactie Den Helder-trainer Mario Bennes - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]