Den Helder start play-offs om landstitel met zege op Grasshoppers

De vrouwen van Den Helder zijn de best of five-serie in de strijd om de landstitel goed begonnen. De hele wedstrijd hadden de basketbalsters een voorsprong tegen Grasshoppers. Het duel in de marinestad eindigde in 96-83 voor de huidige kampioen.

Kourtney Treffers werd topscorer met 24 punten - Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Den Helder begon uitstekend, want na drie seconden kreeg het al twee vrije worpen. De eerste werd nog gemist door Kourtney Treffers, maar de tweede was wel raak. Het bleek een startsein van een simpele wedstrijd. De ruime marge voor de thuisploeg ging van 13-4 naar 20-6. Het eerste kwart eindigde in 26-13. De ploeg van coach Mario Bennes begon prima aan het tweede kwart, want binnen twee minuten was de stand 34-15.

Suns kwam geen moment in de problemen en behield de ruime voorsprong tot 48-35, de stand halverwege In het derde kwart liep de marge op tot twintig punten: 57-37. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd na het vierde kwart in 96-83.

Topscorer aan de zijde van de Nieuwendiepers was Kourtney Treffers met 24 punten. Den Helder en Grasshoppers speelden vorige maand al de bekerfinale tegen elkaar. De Katwijkers trokken toen aan het langste eind: 59-62. De volgende confrontatie is donderdag 5 mei opnieuw in Den Helder.