Basketbalsters Den Helder met lege handen na spannende bekerfinale tegen Grasshoppers

De vrouwen van Den Helder zijn er niet in geslaagd om hun bekerwinst te prolongeren. Vrijwel de gehele wedstrijd stonden de basketballers op achterstand tegen Grasshoppers uit Katwijk. Daardoor eindigde het in 59-62.

Kiki Fleuren was met een aantal treffers belangrijk voor Den Helder - Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Den Helder kwam vrijwel direct op achterstand tegen Grasshoppers. De ploeg hoefde niet heel lang in de achtervolging, want het stond al snel op 5-1. Mede door een driepunter van Deborah Vos kwamen de Katwijkers op 5-8. De marge werd snel uitgebreid in het resterende deel van het eerste kwart: 7-13.

In de tweede periode kwam Den Helder snel terug tot 11-13 door treffers van Sarah Curran en Kiki Fleuren. Hierna namen de Katwijkers weer het initiatief en liepen zij uit naar 13-20. De basketbalsters uit Den Helder herpakten zich en kwamen terug tot 24-27 voor rust.

Spannend

Na de rust kwamen de basketbalsters van Den Helder terug tot 30-31. Hierna nam Grasshoppers weer een ruime marge bij een stand van 34-41. De ploeg van Mario Bennes maakte het weer spannend en kwam terug tot 42-47 in het derde kwart.

Het bleef in het laatste kwart van de wedstrijd ongemeen spannend. Via Fleuren, Kourtney Treffers en Curran kwam Den Helder terug van 44-51 naar 52-51. De marge werd vervolgens weer weggeven door Den Helder, maar een minuut voor tijd stond het toch 57-57. Uiteindelijk bleken de Katwijkers toch de langste adem te hebben en wonnen zij met 59-62.