Ga naar Content

Gerelateerde videos

Bekerwinst smaakt naar meer voor Den Helder-coach Bennes

DEN HELDER - Coach Mario Bennes sleepte afgelopen zaterdag met de basketbalvrouwen van Den Helder de nationale beker in de wacht.  Daarmee won de club de eerste prijs sinds 2009. Toen werd Den Helder landskampioen en dat is dan ook het volgende doel van de basketbaltrainer uit Purmerend.

Het snot voor de ogen werken en niet naast je schoenen lopen is waar het Bennes om draait. "Gewoon werken en je beste spel laten zien; dan komt het automatisch goed." Ook speelster Jantien van Veen herkent die filosofie van haar coach. "Hij is zelf altijd een harde werker geweest als speler en dat merk je ook in zijn coachen terug." 

Bekerwinst

Bennes is aan zijn tweede jaar bezig als trainer van de Helderse vrouwen. In zijn eerste jaar bij Den Helder bereikte hij meteen de halve finale van de play offs en de finale van de beker. Door corona werden de play offs echter nooit gespeeld, maar de bekerfinale stond afgelopen zaterdag op het programma. Den Helder won de finale met 63-70 van het thuisspelende Barendrecht en pakte daarmee voor de zevende maal in de historie de beker.

Lees ook

Palmares

Als speler won Bennes meerdere keren de landstitel en de beker, maar als coach pakte hij vooralsnog alleen met het jeugdteam van Amsterdam de landstitel. Het winnen van de beker is dus zijn eerste echte prijs bij de senioren.

Bennes wil meer dan alleen de beker en hoopt ook een gooi te kunnen doen om de landstitel weer naar Den Helder te halen. "Ik hoop dat we aan het eind van het jaar weer met zo'n ding in ons handen staan ​​en dan vind ik wel dat er een geschiedenisboekje mag worden geschreven". 

Foto:

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]