Ga naar Content

Vogelgriep in Wormerland, vervoersverbod en ophokplicht

Bij gevonden kadavers in het Wormer- en Jisperveld in Wormerland is vogelgriep vastgesteld. Alle pluimveebedrijven moeten hun vogels binnenhouden en de gemeente stelt een vervoersverbod in. 

Foto: NH

De vogelgriep vormt in de basis geen gevaar voor de volksgezondheid, maar toch is zorgvuldigheid geboden, schrijft de gemeente Wormerland. 

Met het vervoersverbod voor pluimvee zullen bepaalde wegen niet toegankelijk zijn. "Borden met een inrijverbod voor verkeer met pluimvee worden duidelijk aangegeven bij de toegangswegen", aldus de gemeente.

Tekst gaat verder.

Lees ook

'Naar binnen of afschermen'

Alle bedrijven met pluimvee in het gebied moeten hun vogels naar binnen brengen in een afgesloten schuur of loods. Voor fazanten en loopvogels geldt dat deze alleen moeten worden afgeschermd. De zogenaamde 'ophokplicht' geldt alleen voor pluimveebedrijven die vogels houden en daaraan verdienen.

Ook waarschuwt gemeente Wormerland voor pluimvee dat buiten scharrelt. "Deze dieren lopen meer risico. Zij komen namelijk makkelijker in contact met besmette wilde vogels en - watervogels." 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.