Ga naar Content

Honderd mensen vormen erehaag op plek van dodelijk ongeluk vriendinnen Lies en Joke

In de stromende regen hebben zojuist tientallen mensen de verongelukte Lies en haar vriendin Joke herdacht. Langs de Vondelstraat, waar de crash ruim een week geleden plaatsvond, keken familie, vrienden, kennissen en onbekenden hoe de rouwstoet langsreed. "Een verdrietige dag, net zoals het weer", vertelt de kleindochter van 'oma Lies'.

De rouwstoet passeert tientallen mensen in de regen - NH Nieuws

De vrouwen van 77 en 84 jaar kwamen vorige week om het leven nadat ze betrokken raakten bij een ongeluk op de kruising met de Arcadialaan, vlak bij de rotonde Kooimeer. Hun dood maakt grote indruk in Alkmaar en Heiloo, de woonplaats van de twee.

Mede omdat het een bekende weg is en omdat er na het ongeluk werd gesproken van een 'straatrace'. Op twee video's is het moment vóór het ongeluk te zien, maar ook de klap zelf staat op internet.

De bestuurder van de betrokken Mercedes, een Alkmaarder van 24 jaar, werd na het ongeluk gearresteerd. Hij is verhoord en mag het onderzoek thuis afwachten. "Dat zit toch wel veel mensen dwars", aldus een dame vandaag. 

De man ontkent een straatrace. Lees hier het interview met zijn advocaat nog eens terug. Ook is in dit artikel te lezen waarom de zogeheten voorlopige hechtenis (het vasthouden van een verdachte) bij een verkeersongeluk niet vaak wordt verlengd. 

Een moment voor iedereen

De familie van Lies besloot een moment voor iedereen te organiseren voor de uitvaart: door een erehaag en een minuut stilte is het overlijden van de twee rond 14.00 uur vanmiddag herdacht. 

"Ik ken Lies al vijftien jaar en kwam er iedere week. Dit had niet mogen gebeuren", aldus één van de tientallen mensen, die ondanks het slechte weer waren gekomen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de aanloop naar de erehaag is de familie in de rouwstoet langs allemaal plekken in Heiloo gereden. Na de herdenking op de Vondelstraat begon de uitvaart. Het andere slachtoffer Joke is gisteren al in besloten kring begraven.

Lees ook