Ga naar Content

LIVE NH Sport met FC Volendam - Jong FC Utrecht en Telstar - De Graafschap

In de eerste divisie kan FC Volendam vanavond een nieuw clubrecord neerzetten: als de ploeg van trainer Wim Jonk niet verliest, zijn de Volendammers 22 wedstrijden achtereen ongeslagen. Of dat lukt tegen Jong FC Utrecht hoor je vanaf 19.00 uur op NH Radio.

Het stadion van FC Volendam voorafgaand aan de wedstrijd - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Op papier moet de klus goed te klaren zijn. Jong FC Utrecht verzamelde minder dan de helft van het aantal punten dat FC Volendam heeft. De laatste acht wedstrijden gingen verloren en in de laatste vier potjes wisten de beloften niet te scoren. Toch had het Nieuwe Oranje het eerder dit seizoen knap lastig en werd er op Zoudenbalch maar moeizaam met 1-0 gewonnen

De ongeslagen reeks die FC Volendam vanavond mogelijk verbetert, dateert van het seizoen 1969/1970. 

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam kan een record uit 1970 uit de boeken spelen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Trainer Jonk, die tot zijn grote ongenoegen rechtsback Denso Kasius in de transferwindow naar Bologna zag vertrekken, kan niet over een volledig fitte selectie beschikken. Zo ontbreken Kevin Visser, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen en Derry John Murkin. Dean James is wel van de partij. 

De aftrap bij FC Volendam - Jong FC Utrecht is om 20.00 uur.  Edward Dekker doet verslag vanuit Volendam waar voor het eerst sinds lange tijd weer publiek op de tribunes welkom is. 

Telstar - De Graafschap

Een karrevracht afwezigen. Telstar zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Twaalf spelers zijn vanavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap niet inzebaar. Ondanks alle tegenwind vallen de meest recente resultaten niet eens tegen. Met acht punten uit vijf wedstrijden staan de Velsenaren in de derde periode op gelijke hoogte met de Superboeren.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen hielp Glynor Plet zijn ploeg vanaf de strafschopstip aan één punt. Frank van der Meijden is vanavond de verslaggever in Velsen-Zuid. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]