Late goal brengt FC Volendam weer alleen aan kop in eerste divisie

Door een doelpunt van invaller Achraf Douiri heeft FC Volendam vanavond gewonnen van Jong FC Utrecht: 0-1. In de 82e minuut tikte de rechtsbuiten een voorzet van Daryl van Mieghem binnen. Door de zege staat Het Nieuwe Oranje weer alleen bovenaan in de competitie.

Blijdschap bij Achraf Douiri na zijn eerste goal voor FC Volendam - Foto: Orange Pictures

Lange tijd zag het ernaar uit dat FC Volendam twee punten zou gaan verspelen op Sportpark Zoudenbalch. De palingboeren hadden moeite om de verdediging van Jong FC Utrecht te slechten. De nummer dertien van de ranglijst gaf ook weinig kansen weg, waardoor het eerste uur vrij saai was.

De druk op Jong Utrecht werd opgevoerd nadat Douiri in het veld kwam voor Martijn Kaars. Hij kreeg na ruim een uur ook de eerste echte kans. Zijn schot vanaf randje zestien werd knap gered door doelman Fabian de Keijzer.

Gouden wissel

Acht minuten voor tijd was het diezelfde Douiri die FC Volendam naar de overwinning schoot. Hij kwam voor zijn directe tegenstander en tikte de afgemeten voorzet van Van Mieghem achter de Jong Utrecht-keeper.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

In de slotfase kwamen de drie punten van FC Volendam nooit in gevaar. Daardoor is de ploeg uit het vissersdorp weer alleen koploper. De voorsprong op Excelsior is drie punten na zestien wedstrijden. Nummers drie en vier FC Emmen en De Graafschap volgen op vijf punten.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Kasius, B. Plat, Mirani, James; Oristanio (Zeefuik/63), Deul, Twigt (A. Plat/74); Van Mieghem, Mühren (Eerdhuijzen/89), Kaars (Douiri/63)