Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Zwaar gehavend Telstar tegen het 'gepolijste' De Graafschap van Robbemond

3 februari 2022, 14.13 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Andries Jonker keerde deze week weer terug op het trainingsveld na een coronabesmetting. Op donderdag concludeerde de oefenmeester van Telstar dat hij morgenavond tegen De Graafschap twaalf spelers mist. Zo ontbreken sterkhouders als Ronald Koeman Jr., Tom Overtoom, Delvechio Blackson en Ozan Kökcü. 

Andries Jonker over zijn gehavende selectie - NH Nieuws

Ook binnen de technische staf is het kommer en kwel. Zo waren vandaag op de afsluitende assistent-trainer Anthony Correia en de keeperstrainer afwezig. Correia was zondag nog eindverantwoordelijk bij Telstar vanwege de absentie van Jonker.

Robbemond

Tegenstander De Graafschap is wat afgezakt op de ranglijst. De Superboeren staan zevende en directe promotie lijkt ver weg voor de ploeg van Reinier Robbemond. De coach uit Heerhugowaard nam afgelopen zomer het stokje over van Mike Snoei. Volgens Andries Jonker is De Graafschap ook geen titelkandidaat, omdat ze een makkelijk scorende spits missen.

Tekst loopt verder onder de video.

Andries Jonker ziet een ander De Graafschap dan voorgaande seizoenen - NH Nieuws

Kwantiteit ipv kwaliteit

Telstar versterkte zich vorige maand met Giovanni, Randy Wolters, Stanley Akoy en Jay Kruiver. Toch kijkt Jonker niet met een heel tevreden gevoel terug naar de transfermarkt. De coach van de Witte Leeuwen vindt dat er vooral is geïnvesteerd in de kwantiteit van de selectie in minder in de kwaliteit.

Tekst loopt verder onder de video.

Andries Jonker blikt terug op transferperiode - NH Nieuws

De wedstrijd tegen De Graafschap is de eerste thuiswedstrijd weer met publiek voor Telstar. Het stadion biedt dan plek voor een derde van de capaciteit. De Velsenaren beschikken sinds kort wel over een extra tribune aan de noordzijde. Dat betekent wel dat er plek is voor alle vijfhonderd seizoenskaarthouders.

Telstar - De Graafschap begint vrijdagavond om 20.00 uur en live te volgen op NH Radio. Net als de wedstrijd FC Volendam - Jong FC Utrecht.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]