Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar krijgt loon naar werken tegen De Graafschap en pakt punt in Doetinchem

14 november 2021, 16.31 uur · Aangepast 14 november 2021, 18.05 uur · Door Stephan Brandhorst

Telstar heeft een knap punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op een lege Vijverberg hielden De Witte Leeuwen de thuisploeg in bedwang. In de 85e minuut kreeg het loon naar werken dankzij een benutte strafschop van Glynor Plet: 1-1. 

Glynor Plet scoort de gelijkmaker tegen De Graafschap - Pro Shots / Remko Kool

Trainer Andries Jonker gaf Roman Tugarinov voor het eerst een basisplaats. De middenvelder heeft afgelopen week in een oefenwedstrijd een uur gespeeld en mocht het van Jonker laten zien. De Rus maakte echter een zenuwachtige indruk en liep halverwege de eerste helft al tegen een gele kaart aan.

Bedenkelijk niveau

Het eerste bedrijf was sowieso van bedenkelijk niveau. Op een lege Vijverberg, waar de supporters wel te horen waren van buiten de hekken, legden beide ploegen een matige wedstrijd op de mat. De enige opleving kwam van Glynor Plet die Graafschap-doelman Hidde Jurjus omspeelde, maar vervolgens uit de draai alsnog tegen de keeper schoot.

De wedstrijd werd tien minuten na rust opengebroken door Joey Konings. De aanvaller had vrije doorgang na een slimme steekbal en verschalkte keeper Trevor Doornbusch: 1-0. Het niveau bleef onveminderd laag en Telstar-trainer Jonker merkte dat hij iets moest forceren. Door Anthony Berenstein en Ozan Kökcü in de ploeg te brengen, kregen de bezoekers meer stootkracht.

Penalty

Uit het niets kreeg Telstar de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Yassin Zakir legde een voorzet op het hoofd van Plet, waarna verdediger Julian Lelieveld de bal tegen zijn hand kreeg. De Graafschap-speler moest met rood van het veld en Plet mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet: 1-1.

Telstar staat na het gelijke spel op de 15e plaats in de eerste divisie. De Velsenaren hebben 17 punten uit 15 wedstrijden. Aanstaande vrijdag wacht op Sportpark Schoonenberg de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]