Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Chagrijn bij AZ maakt even plaats voor brede glimlach na Europese overwintering

26 november 2021, 19.37 uur · Aangepast 26 november 2021, 21.06 uur · Door Stephan Brandhorst

Het chagrijn van afgelopen weekend heeft bij AZ weer plaatsgemaakt voor een brede glimlach. De Europese overwintering na de remise bij Jablonec (1-1) zorgt ervoor dat de Alkmaarders al één doelstelling hebben behaald. Dat is volgens AZ-trainer Pascal Jansen een felicitatie waard.

Jansen vindt Europese overwintering een felicitatie waard - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ is in de Conference League niet meer te achterhalen in de groep. De Alkmaarders zijn met nog één duel te spelen al zeker van de groepswinst. "Dit zijn mooie successen die we tastbaar kunnen noemen."

Zeldzame wissel

Na het puntenverlies tegen NEC (1-1) vond Jansen dat er een nieuwe dynamiek gevraagd werd. Voor het eerst in lange tijd wisselde hij met de opstelling. De laatste keer dat de trainer van AZ een ander poppetje op het formulier zette, was in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-0 winst). "Sugawara en Gudmundsson hebben het oké tot behoorlijk gedaan, maar ik vond dat het noodzakelijk was om Witry en Evjen een kans te geven."

Jansen verklaart de wisseling aan de rechterkant - NH Sport / Stephan Brandhorst

Het is nog onduidelijk of Witry en Evjen hun basisplaatsen behouden. Met name Evjen is een groot vraagteken, omdat hij tegen Jablonec geblesseerd uitviel na een grove tackle van achteren. "Rood waardig. Het gaat nu beter, hij heeft nog wel pijn", zegt Jansen over de fitheid van Evjen, die op zijn enkel werd geraakt.

AZ sluit het voetbalweekend op zondag af met de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Alkmaarders trappen om 20.00 uur af in de Gelredome.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]