Remise voor inspiratieloos AZ en plaatst zich voor de achtste finales

AZ heeft zich geplaatst als groepswinnaar voor de achtste finales van de Conference League. In Tsjechië speelden de Alkmaarders in een allesbehalve sprankelende wedstrijd 1-1 gelijk tegen Jablonec. Voor AZ scoorde Hakon Evjen.

Evjen scoort voor AZ tegen Jablonec - Foto: Orange Pictures 75

Al vroeg in de wedstrijd kwam AZ op achterstand. Via een vrije trap scoorde Milos Kratochvil in de zevende minuut voor Jablonec. Vindahl zag er ongelukkig uit, de Deense goalie schatte de doorkopbal van de Tsjech verkeerd in. AZ creëerde in die eerste helft weinig kansen. Toch kwamen de Alkmaarders vlak voor rust op gelijke hoogte via Evjen. De Noor schoot knap uit de draai in de rechterhoek: 1-1.

Controle

In de tweede helft hetzelfde beeld. Van beide kanten was het voetbal niet hoogstaand, maar AZ had de wedstrijd wel onder controle. Vervelend moment was er nog wel voor Evjen. De Noorse doelpuntenmaker moest na een kwartier het veld verlaten na een smerige overtreding van Jaroslav Zeleny. De Tsjechische verdediger ontsnapte aan een rode kaart en Evjen vroeg even later een wissel aan. Daarna speelde AZ de wedstrijd professioneel uit, waarbij beide ploegen geen kansen meer kregen.

Achtste finale

Door het gelijkspel is AZ verzekerd van de eerste plek in groep D van de Conference League. De Alkmaarders zijn na vijf wedstrijden al geplaatst voor de achtste finales. Zondag gaat de ploeg van Pascal Jansen op bezoek bij Vitesse.

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (Sugawara/78), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Clasie, Midtsjo (Aboukhlal/90), De Wit; Evjen (Reijnders/63), Pavlidis (Gudmundsson/78), Karlsson