Ga naar Content

Dylan Groenewegen sprint naar eerste zege sinds schorsing

Dylan Groenewegen heeft de openingsetappe gewonnen in de Ronde van Wallonië. Het was voor de Amsterdammer zijn eerste overwinning sinds de lange schorsing die hij afgelopen jaar kreeg voor het veroorzaken van de zware valpartij van Fabio Jakobsen. 

Dylan Groenewegen - Foto: Pro Shots / Zuma Press

De 28-jarige Groenewegen bleef in de massasprint van het peloton Hugo Hofstetter uit Frankrijk en de Belg Gianni Vermeersch ruimschoots voor. De sprinter van Jumbo-Visma pakt dankzij zijn overwinning ook gelijk de leiderstrui in de meerdaagse Belgische rittenkoers.

Terug na lange schorsing

Groenewegen werd eind 2020 voor negen maanden geschorst voor zijn aandeel in de zware valpartij van Jakobsen in de openingsrit van de Ronde van Polen. Groenewegen drukte tijdens de massasprint zijn landgenoot op hoge snelheid de dranghekken in. Jakobsen raakte daarbij zwaar geblesseerd en vocht in het ziekenhuis voor zijn leven.

Begin mei van dit jaar liep de schorsing van Groenewegen ten einde en verscheen hij gelijk aan de start van de Giro d'Italia. In Italië en ook later in de Ronde van België, wist Groenewegen nog geen etappe te winnen. Met zijn etappezege in de Ronde van Wallonië heeft de sprinter nu zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Bekijk hieronder de massasprint waarin Groenewegen zegeviert.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]