Ga naar Content

Dylan Groenewegen rijdt Giro d'Italia

Dylan Groenewegen rijdt dit jaar de Giro d'Italia. Voor de Amsterdammer is het de eerste grote rittenkoers sinds zijn schorsing.

Dylan Groenewegen bij de presentatie van Team Jumbo-Visma - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Groenewegen werd voor 9 maanden geschorst na het veroorzaken van een vreselijke valpartij in de Ronde van Polen waarbij Fabio Jakobsen ernstig gewond raakte. De schorsing loopt op 7 mei af. Op 8 mei begint de Giro met een tijdrit in Turijn.

“Ik heb veel steunbetuigingen gekregen na alles wat er gebeurd is, maar ik houd ook rekening met enkele negatieve reacties bij mijn terugkeer. Dat houd je misschien toch”, aldus Dylan Groenewegen.

“Ik heb veel steunbetuigingen gekregen na alles wat er gebeurd is, maar ik houd ook rekening met enkele negatieve reacties bij mijn terugkeer"

wielrenner dylan groenewegen

Eigenlijk zou Chris Harpers bij de selectie van Team Jumbo-Visma zitten, maar hij haakte geblesseerd af. De selectie Jumbo-Vima bestaat verder uit George Bennett, Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Tobias Foss en Paul Martens.

“Dylan heeft weliswaar hard gewerkt voor zijn rentree, maar hij heeft geen koersritme en zal na alle gebeurtenissen zijn plaats in het peloton weer moeten vinden. Dat heeft nu de prioriteit'', laat sportief directeur Merijn Zeeman weten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]