Ga naar Content

Wielrenner Dylan Groenewegen accepteert schorsing van negen maanden

AMSTERDAM - Wielrenner Dylan Groenewegen heeft zijn straf geaccepteerd, die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van het incident tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen in augustus. De Amsterdamse sprinter heeft een schorsing van negen maanden gekregen, welke ingaat vanaf de datum van het ongeval.

Groenewegen (geel) vlak na incident met Jacobsen in de Ronde van Polen - Foto: EPA

Zijn team Jumbo-Visma is opgelucht dat er duidelijkheid is gekomen in de disciplinaire zaak tegen Groenewegen. "Het was een valpartij waarbij de ernst van de gevolgen niet was te overzien. We zijn opgelucht dat er nu perspectief en duidelijkheid is. Dat wensen we ook Fabio Jakobsen toe. De bemoedigende berichten over zijn herstel doen ons goed", aldus directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma.

Spijt

De 27-jarige Groenewegen heeft zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek en daarin nogmaals erkend spijt te hebben van het afwijken van zijn lijn tijdens de bewuste sprint. Ook benadrukte hij niet de intentie te hebben gehad mensen in gevaar te brengen of lichamelijk letsel toe te brengen.  

"Voor altijd een zwarte bladzijde in mijn carrière"

Wielrenner dylan groenewegen

"De valpartij in de eerste etappe van de Ronde van Polen zal voor altijd een zwarte bladzijde in mijn carrière blijven. Tijdens de sprint ben ik van mijn lijn afgeweken. Dat spijt me, want ik wil een faire sprinter zijn. De gevolgen waren heel ongelukkig en ernstig. Daar ben ik mij zeer bewust van en hoop dat dit voor elke sprinter een wijze les is. Ik volg het nieuws van Fabio's herstel op de voet. Ik kan alleen maar hopen dat hij op een dag weer volledig zal kunnen terugkeren", aldus Groenewegen.

Herstel

Jakobsen liet eerder deze maand via de onderstaande foto op Instagram weten dat het goed gaat met zijn herstel. "Vier weken na de reconstructie van mijn boven- en onderkaak was het tijd om de hechtingen eruit te halen. Het herstelproces verloopt goed", aldus de 24-jarige Nederlander. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Groenewegen mag vanaf 7 mei 2021 weer in actie komen voor zijn team. Dat betekent dat hij een deel van de koersen in het voorjaar moet missen. Of hij op 8 mei 2021 weer aan de start zal staan van de Giro d'Italia is nog maar de vraag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]