Ga naar Content

Julius van den Berg 43e bij debuut in Giro d'Italia, Groenewegen maakt rentree

Julius van den Berg is zaterdagmiddag bij de proloog in de Giro d'Italia 43e geworden. De wielrenner uit Purmerend maakt dit jaar zijn debuut in de Italiaanse rittenkoers. Amsterdammer Dylan Groenewegen maakte in Turijn na een veelbesproken schorsing zijn rentree in het peloton. 

Julius van den Berg - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Van den Berg snelde in de proloog over 8,6 kilometer naar een tijd van 9 minuten en 26 seconden. De Nederlander van EF Education - Nippo was daarmee na Jos van Emden en David Dekker de derde snelste Nederlander van de dag. 

Sprintkanon

Dylan Groenewegen eindigde als 152e met 1 minuut 13 achterstand op de uiteindelijke winnaar Filippo Ganna uit Italië. De Amsterdammer is naar Italië afgereisd om zich te gaan mengen in de massasprints. Morgen is de eerste kans op dagsucces voor de sprinter van Team Jumbo-Visma. De tweede etappe in de Giro d'Italia is namelijk een rit van 173 kilometer met een vlakke aankomst. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]