Ga naar Content

'Confronterende' audiotour langs hotspots daklozen: "Ook donkere delen van de stad"

Een audiotour langs hangplekken van daklozen in de binnenstad van Haarlem is verrassend populair. Binnen een paar maanden zijn via QR-codes op tegels op deze plekken al 1.500 keer de verhalen van voornamelijk ex-daklozen gedownload. Het laat zien dat er interesse is voor de keerzijde van de anders zo pittoreske stad. 

Audiotour langs hotspots van daklozen - Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Toeristen, maar ook Haarlemmers, mogen zich graag vergapen aan de leuke nauwe straatjes of een rondleiding maken langs de vele verborgen hofjes in de oude binnenstad. Maar die straten worden ook bevolkt door een steeds groter wordende groep daklozen

Hulporganisatie Stem in de Stad heeft voor haar 25-jarig jubileum een audiotour gemaakt. Waar de daklozen altijd al tijdens een kopje koffie of een maaltijd hun verhaal bij de medewerkers kwijt konden, hebben ze die nu toevertrouwd aan aan de microfoon.  Ex-dakloze Marcel heeft 'zijn' tegel liggen op het Prinsenhof, waar hij altijd samen met een maat een biertje dronk. 

Tekst gaat verder onder de video.

Audiotour met verhalen van daklozen in Haarlem - NH Nieuws / Geja Sikma

De begeleide rondleiding langs de twaalf tegels met QR-codes is vanaf deze week tot en met het eind van de zomervakantie te boeken bij Stem in de Stad. Deze hulporganisatie voor alle Haarlemse daklozen hoopt hierdoor meer vrijwilligers en donateurs te trekken. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]