Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse vrijwilligersorganisatie Stem in de Stad kan voorlopig weer koffie schenken

8 oktober 2019, 10.38 uur · Aangepast 8 oktober 2019, 10.58 uur
Door: · Foto: Stem in de stad

De nood was maandag nog hoog, maar dankzij een oproep van NH Radio-presentatrice June Hoogcarspel kan de koffie voorlopig weer pruttelen bij het Haarlemse Stem in de Stad. Bij de vrijwilligersorganisatie was het zo druk, dat er een 'koffieprobleem' ontstond.

Veel kerkgangers doneren vaak een paksnelfilterkoffie, maar in de zomerperiode gebeurde dat wat minder. En dat terwijl het bij het aanloopcentrum steeds drukker wordt met gasten die voor 'een praatje en een bakkie' komen. 

Lees ook: Uniek: de koffie is op bij vrijwilligersorganisatie Stem in de Stad

Boven verwachtig
Kalle Brusewitz is coördinator van het aanloopcentrum. "Dus ik ben degene die ook over de koffie gaat", lacht hij. Hij is verbaasd dat zoveel mensen zich inzetten om de koffievoorraad aan te vullen. "Er komt vanuit de hele stad hulp. Vanmorgen stond er nog een mevrouw met twee zakken koffie voor de deur, die ze samen met een vriendin had ingezameld. Ook hoorde ik dat er ouders op een school bezig zijn met inzamelen. Het is boven verwachting."

Voorlopig gered
Kalle en zijn gasten kunnen in ieder geval weer wat dagen koffie drinken. "In ieder geval voor een week en een tweede week zou ook wel moeten lukken. Maar het gaat er nog steeds harder uit dan dat het binnenkomt, dus alle koffie is nog welkom!" Mensen die wat snelfilterkoffie willen doneren kunnen terecht bij Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt.