Ga naar Content
Haarlem

Uniek: de koffie is op bij vrijwilligersorganisatie Stem in de Stad

7 oktober 2019, 12.58 uur
Door: · Foto: Stem in de stad

Vrijwilligersorganisatie Stem in de Stad in Haarlem heeft het nog niet eerder meegemaakt: de bodem van de koffiekist is in zicht. "Er gaat hier veel meer koffie doorheen dan vroeger."

In het aanloopcentrum van Stem in de Stad komen 50 tot 60 Haarlemmers per dagdeel een bakkie doen aan de 'sociale boulevard' in het centrum van de stad. Ruim honderd koffiedrinkers per dag. Het gaat om mensen die zin in een kop koffie hebben en behoefte aan een gesprek", zegt Marleen Wijdenveld.

Kerkgangers
Doordat het steeds drukker wordt in het aanloopcentrum raakt de koffie op. Daarnaast zamelen kerkgangers steeds minder koffie in. "Kerkgangers kopen koffie in de Wereldwinkel en schaffen dan een pak extra die ze in een grote kist voor Stem in de Stad stoppen. Dat aantal wordt steeds minder. Dat kan ook door de zomer komen: dat minder mensen naar de kerk zijn geweest", aldus Wijdenveld.

June Helpt
Presentatrice June Hoogcarspel van het NH Radio-programma June tot Twaalf heeft zich het lot van Stem in de Stad aangetrokken. In het programma-onderdeel June Helpt roept zij luisteraars op snelfiltermaling-koffie te brengen naar Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt. Koffie kan ook ingeleverd worden bij de radiostudio aan de Aletta Jacobslaan 9 worden gebracht.

Koffie op
Op Facebook van Stem in de Stad staat ook een oproep: 'Voor het eerst in onze geschiedenis is de koffie op. We groeien, en gebruiken dus steeds meer koffie. Tegelijkertijd komt er steeds minder koffie binnen. Dank aan iedereen die voor ons koffie spaart, maar we zijn naarstig op zoek naar koffie! We zoeken filterkoffie! Breng langs bij Stem in Stad! Eeuwige dankbaarheid valt jullie ten deel!'

Geen pets, cups of bonen
Dat heeft al effect gehad. Deze week heeft bijvoorbeeld een parochie in Bloemendaal 48 pakken koffie gebracht. "Daarmee kunnen we er misschien weer een week tegenaan. We zijn heel blij met de aandacht die June aan ons geeft. Nog even voor de duidelijkheid: wij willen graag snelfiltermaling, geen pets, of cups of bonen. Daar hebben we de apparatuur niet voor."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!