Start van hoofdcontent

SCHAGEN

nl

Ouders Tanja Groen in shock na aanslag op Peter R. de Vries

7 juli 2021, 10.40 uur · Aangepast 7 juli 2021, 13.44 uur · Door Aart van Eldik

De aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries is snoeihard aangekomen bij de ouders van Tanja Groen. Twee weken geleden gaven ze nog samen met De Vries een persconferentie om opnieuw aandacht te vragen voor de vermissing van hun dochter. 

Foto: NH Nieuws

De moeder van Tanja, Corrie Groen, kan nauwelijks praten over de aanslag op Peter R. de Vries gisteravond. In een kort telefonisch gesprek geeft ze aan te geëmotioneerd te zijn om er uitgebreid over te spreken: "Het is verschrikkelijk, ik praat er liever niet over," zegt ze.

De ouders van Tanja hebben al jaren nauw contact met de misdaadverslaggever. Sinds de verdwijning van de toen 19-jarige studente zet De Vries zich al in om duidelijkheid te krijgen over haar lot.

Stichting De Gouden Tip

Twee weken geleden organiseerde Peter R. de Vries samen met de ouders van Tanja een persconferentie. Die bijeenkomst op 23 juni was op de dag dat Tanja Groen 46 jaar zou zijn geworden.

Peter R. de Vries en de ouders van Tanja Groen bij de persconferentie. Tekst gaat verder na de foto

Foto: NH Nieuws

De studente verdween spoorloos na een uitgaansavond in Maastricht in 1993. Ondanks meerdere zoekpogingen werd nooit meer een spoor van haar gevonden. Op de persconferentie werd bekendgemaakt dat er een speciale stichting in het leven is geroepen met als doel een miljoen euro in te zamelen.

Dat geld wordt uitgekeerd aan de persoon die de gouden tip geeft over de vindplaats van Tanja Groen. Op dit moment is ruim 240.000 euro ingezameld. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.