Sport

NL
V

Ajax trapt seizoen af tegen promovendus NEC, AZ begint in Waalwijk

9 juni 2021, 11.45 uur · Door Milton Pus

De KNVB heeft woensdag het conceptprogramma voor de eredivisie en eerste divisie bekendgemaakt. Kampioen Ajax begint het seizoen zaterdag 14 augustus tegen promovendus NEC in de Johan Cruijff ArenA. AZ speelt eerder op de avond in Waalwijk tegen RKC. 

Pro Shots / Stanley Gontha

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax (titel en beker) en PSV (tweede in de competitie), barst op zaterdag 7 augustus los. Als de Eindhovenaren zich niet weten te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League, wordt het duel een dag later gespeeld.

De eerste topper wordt zaterdag 11 september gespeeld tussen AZ en PSV. De eerste Klassieker vindt plaats op zondag 19 december, als Ajax op bezoek gaat bij Feyenoord in De Kuip. Bekijk via deze link het gehele conceptprogramma.

Eerste divisie

De eerste divisie begint op vrijdag 6 augustus. Telstar speelt tegen degradant FC Emmen, FC Volendam komt in actie tegen FC Eindhoven, Jong Ajax gaat op bezoek bij ADO Den Haag (ook gedegradeerd). Jong AZ speelt maandag 9 augustus thuis tegen Almere City, waar Gertjan Verbeek eerder deze week trainer werd. 

De eerste vissersderby, tussen Telstar en Volendam, staat op de planning voor vrijdag 15 oktober. Op zondag 9 januari wordt de tweede vissersderby gespeeld. Bekijk via deze link het gehele conceptprogramma van de eerste divisie.

Derry John Murkin in gevecht met Rashaan Fernandes - Pro Shots / Vincent de Vries

Publiek

Het kabinet staat vanaf 1 juli weer grote evenementen met publiek toe, als men volledig gevaccineerd is of een negatieve coronatest kan laten zien. De competities in het betaald voetbal zullen in ieder geval beginnen met beperkt publiek. "Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur – en niet langer dan noodzakelijk - weer zonder coronatesten", laat de KNVB weten. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]