Sport

NL
V

Afscheid 'Mister Telstar' eindigt in mineur tegen Jong Ajax

12 mei 2021, 21.55 uur · Aangepast 12 mei 2021, 23.47 uur · Door Milton Pus

Het werd niet het afscheid waar Frank Korpershoek van tevoren op had gehoopt. 'Mister Telstar' hangt na vijftien seizoenen zijn kicksen aan de wilgen en speelde tegen Jong Ajax zijn laatste wedstrijd. De Amsterdamse beloften wilden niet meewerken aan het feestje en wonnen met 1-2. 

'Mister Telstar' Frank Korpershoek neemt na vijftien seizoenen afscheid - Pro Shots / Stanley Gontha

Er stond voor beide ploegen niet meer dan de eer op het spel. Daarom stond het duel volledig in het teken van het afscheid van aanvoerder Frank Korpershoek. Hij werd eind september 'Mister Telstar' door 372 duels te spelen voor de Witte Leeuwen. De 36-jarige ging na een halfuur naar de kant voor Kick Groot en werd op de schouders gedragen

De wedstrijd die volgde, kende weinig hoogtepunten. Amourricho van Axel Dongen maakte pal voor rust zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en zette Jong Ajax op voorsprong. Hij scoorde op aangeven van Kian Fitz-Jim: 0-1. In de tweede helft maakte Ilias Bronkhorst gelijk: 1-1.

Puntloos feestje

Rechtsback Liam van Gelderen bracht de Amsterdammers wederom aan de leiding. Invaller Redouan Taha werd in de slotfase nog gevaarlijk, maar hij kon het feestje van Korpershoek niet opfleuren met een puntje. Door de nederlaag eindigt Telstar het seizoen in het linkerrijtje op de dertiende plaats. Tegenstander Jong Ajax eindigt -ondanks de overwinning- op de zestiende plaats van de ranglijst, een plek boven de Alkmaarse beloften. 

Frank Korpershoek werd na afloop door Pieter de Waard geëerd voor zijn vijftien seizoenen bij Telstar.

Frank Korpershoek wordt geëerd na afloop - NH Sport/ Frank van der Meijden

Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, Limouri, Korpershoek (Groot/30) , Vandermeulen (Taha/44) , Fernandes; Overtoom (Eindhoven/77), Najah, Van Doorm; Bakker (Adshead/46), Berenstein (Kökcü/77) 

Jong Ajax: Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Llansana (De Waal/62), Douglas; Regeer (Yah/46) , Warmerdam, Fitz-Jim (Hlynsson/89) ; Martha, Rasmussen (Giovanni/61), Van Axel Dongen (Musampa/62)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]