Ga naar Content

Voormalig AZ-trainer Verbeek keert bij Almere City FC terug op de bank

Gertjan Verbeek keert komend seizoen terug als trainer op de Nederlandse voetbalvelden. Eerste divisionist Almere City FC heeft de analist van ESPN voor twee jaar gecontracteerd.  

Gertjan Verbeek - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

Tussen 2010 en 2013 stond Verbeek bij AZ aan het roer. Onder zijn leiding eindigden de Alkmaarders twee keer op de vierde plek en werden ze in 2013 tiende. In dat seizoen veroverde AZ wél de KNVB-beker. In september 2013 werd Verbeek ontslagen. 

De inmiddels 58-jarige Verbeek werkte eerder voor Heracles Almelo, SC Heerenveen en Feyenoord. Na zijn gedwongen vertrek uit Alkmaar was hij in Duitsland en Australië werkzaam en bij FC Twente waar hij voortijdig de laan werd uitgestuurd.

"De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig"

Trainer Gertjan Verbeek

"Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft", zegt Verbeek op de website van Almere City FC. "Ik wil de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken. De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]