Ga naar Content

Minderjarige verdachte (16) van aanrandingen in Alkmaar meldt zich bij de politie

De minderjarige jongen die dinsdag door de politie op beelden werd getoond, omdat hij wordt verdacht van meerdere aanrandingen, heeft zich samen met zijn ouders gemeld bij de politie. Het gaat om een Alkmaarder van zestien jaar oud. De politie onderzoekt of hij de aanrander is, die meer dan dertig vrouwen bij hun achterwerk greep. 

Foto: Opsporing Verzocht

De jongen werd gefilmd terwijl hij fietste op de Achterstraat in het centrum, op dezelfde avond dat een vrouw rond 23.00 uur op de Helderseweg werd aangerand. Geschokt belde zij vervolgens de politie en gaf een signalement, dat overeenkwam met wat de verdachte op de beelden droeg bij Opsporing Verzocht.

De Alkmaarder zit vast en zal worden verhoord. Het is niet zeker dat het bij alle aanrandingen om dezelfde dader gaat.

Slachtoffers ingelicht

Die vonden plaats op verschillende locaties in Alkmaar, tussen september en december vorig jaar en deze maand. Niet alle vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers die wel aangifte hebben gedaan, zijn door de zedenpolitie ingelicht over zijn aanhouding. In verband met de minderjarigheid van de verdachte worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Linda werd vorig jaar eind september twee keer door de aanrander gegrepen. Ze deed destijds geen aangifte en is dan ook niet ingelicht over zijn aanhouding. "Ik vind het heel raar dat ik niks van de politie heb gehoord, terwijl ik heb gevraagd of ze mij op de hoogte wilden houden." 

Ze is blij dat iemand zich heeft gemeld. Of de aangehouden minderjarige verdachte ook de werkelijke dader is, durft ze niet te zeggen. "Ik had het idee dat de man die mij aanrandde ouder was. Ik ben benieuwd of hij verantwoordelijk is voor alle aanrandingen." 

Op onderstaande kaart is te zien op welke locaties de verschillende slachtoffers zijn aangerand:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]