Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Mogelijke serie-aanrander met gezicht op camera, politie denkt dat hij minderjarig is

25 mei 2021, 21.44 uur · Aangepast 25 mei 2021, 22.09 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De fietsende aanrander is mogelijk weer gefilmd: deze keer vlak voordat hij een vrouw bij haar billen greep aan de Helderseweg in Alkmaar, vorige week maandag. De politie deelde vanavond de nieuwe beelden geanonimiseerd. De fietser, die volgens de politie mogelijk minderjarig is, krijgt veertien dagen om zich te melden voordat de volledige beelden worden verspreid.

Foto: Opsporing Verzocht

Dat vertelde politiewoordvoerder José van Dijk vanavond in het programma Opsporing Verzocht. De vrouw was rond 23.00 uur aan het wandelen toen ze ter hoogte van de brandweerkazerne werd gegrepen bij haar achterwerk. De dader fietste keihard weg en ze belde geschrokken de politie

Op de beelden zie je dat een man, die voldoet aan het signalement dat de vrouw doorgaf, op een mountainbike door de Achterstraat in het centrum van Alkmaar fietst. Als degene die zichzelf op de beelden herkent zich niet meldt binnen veertien dagen, zal de politie de beelden zonder blur publiceren. 

Tekst gaat door onder de video

Meer dan dertig vrouwen zijn inmiddels sinds september aangerand door de man op een herenfiets, die van achter toeslaat, het slachtoffer hard bij het achterwerk pakt of erop slaat, en dan snel doorfietst.

Ook afgelopen donderdag, terwijl het nog licht was, werd een hardloopster aangerand aan het Haydnpad in de Bergermeer. De dader droeg volgens het slachtoffer toen een bordeauxrode jas met capuchon, een lichtblauwe Eastpak-rugtas en witte sportschoenen.

Daarnaast meldde een vrouw de avond ervoor een verdachte situatie op de Houtweg bij park Westerhout: een man kwam rond 14.00 uur dicht achter haar fietsen, maar reed vervolgens weg. Hij had ook een rode jas aan en reed op een grijze fiets.

Politiewoordvoerder Van Dijk zegt te vermoeden dat het inderdaad telkens om dezelfde dader gaat. "Maar helemaal zeker weten doen we dat niet." De politie vroeg al eerder aandacht voor de serie-aanrander in het opsporingsprogramma en dat leidde in november tot zo'n twintig tips. Ook was de vermoedelijke dader te zien op camerabeelden bij het Canadaplein. Daarna kwamen er vijf tips binnen.

Foto: Opsporing Verzocht

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]