Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Opnieuw Alkmaarse vrouw bij billen gegrepen door fietsende man met capuchon

18 mei 2021, 13.22 uur · Aangepast 18 mei 2021, 20.00 uur · Door Maaike Polder

Een vrouw is gisteravond laat op de Helderseweg aangerand door een man op een fiets.  Het signalement komt overeen met de serie-aanrander die vorig jaar tientallen vrouwen bij hun billen greep. De politie is naar hem op zoek. 

NH Nieuws / Maaike Polder

Het slachtoffer liep rond 22.45 uur ter hoogte van de brandweerkazerne bij de binnenstad, toen ze een hand voelde op haar achterwerk. Daarop belde ze de politie en vertelde dat de man een capuchon op had en reed op een sportieve fiets met iets roods daaraan. 

Daarop startten agenten meteen een grote zoekactie. Er ging onder meer een burgernetmelding uit. Ook worden camerabeelden uit de omgeving gecheckt. Toch is hij niet gevonden.

De politie wil mensen die iets hebben gezien rond die tijd vragen om zich te melden. Volgens de vrouw had de man een witte huidskleur, gemiddelde lengte en droeg hij een grijze jas met capuchon. 

Op onderstaand kaartje is de plek waar de vrouw werd aangerand aangeduid. Tekst loopt daaronder door

Vorig jaar, tussen september en december, zijn ongeveer dertig vrouwen op eenzelfde soort manier aangerand op verschillende plekken in Alkmaar en omgeving. Een man greep vrouwen van alle leeftijden bij hun achterwerk in de Rekenhout, het Achtergeestpad, in het Alkmaarse centrum, net er buiten en in Heiloo. 

Eerder zond Opsporing verzocht al beelden uit van een man die op de Geest een vrouw aanrandde. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]