Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Weer een vrouw aangerand in Alkmaar, politie zoekt naar fietsende man met donkerrode jas

20 mei 2021, 20.49 uur · Aangepast 21 mei 2021, 06.23 uur · Door Maaike Polder

Een vrouw is gister einde middag, even voor zes uur, bij haar billen gegrepen in de Bergermeer in Alkmaar. Mogelijk gaat het om de fietsende serie-aanrander die vorig jaar actief was en dertig slachtoffers maakte. Eerder deze week was er nog een vergelijkbaar incident. De politie onderzoekt in ieder geval een verband. "We nemen dit erg hoog op en maken ons zorgen."

NH Nieuws / Maaike Polder

Dat zegt politiewoordvoerder José van Dijk tegen NH Nieuws. Het gebeurde rond 17.50 op het Haydnpad, vlak bij een hondenuitlaatplek. Het slachtoffer was aan het hardlopen toen ze werd aangerand door een man op een herenfiets, die vervolgens snel weg reed. De Bergermeer is al uitgekamd door agenten.

"Het is nog licht buiten en met dit uitgebreidere signalement hopen we dat mensen nu nog iemand hebben gezien."  Bekijk de tweet hieronder voor een signalement. 

Het blijft volgens de woordvoerder lastig om te zeggen dat het om dezelfde man gaat die vorig jaar, tussen september en december, zo'n dertig vrouwen aanrandde op verschillende plaatsen in de regio van Alkmaar. Überhaupt is niet duidelijk of dat dezelfde dader was, maar de opgegeven signalementen van slachtoffers komen wel grotendeels overeen. 

Dit is de eerste melding uit de wijk de Bergermeer. Het pad ligt in een parkje aan de rand van de wijk. Zie de kaart hieronder. 

Eerder sloeg een man toe bij het Achtergeestpad, de Rekerhout, in het centrum van Alkmaar, net daarbuiten en in Heiloo. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]