Ga naar Content

Vrouwen huiverig door serie-aanrander: "Ik wandel niet meer alleen"

ALKMAAR - De serie-aanrander die actief is in onder meer de Rekerhout houdt de gemoederen flink bezig in De Mare. Al minimaal 25 vrouwen zijn bij hun achterwerk gegrepen, op drie verschillende locaties. De ene Alkmaarder vindt dat er camera's moeten komen in de Rekerhout, de ander is huiverig voor een wandeling en nóg een dame wordt er vooral boos van. "Viespeuk, blijf van vrouwen af."

Foto: NH Nieuws

Aldus een Alkmaarse voor de camera van NH Nieuws. De aanrander is al vanaf begin september actief - althans, toen meldde het eerste slachtoffer zich bij de politie - en sindsdien hebben tientallen vrouwen tussen de 26 en 76 jaar zich gemeld. 

De meldingen komen vanaf het Achtergeestpad langs de Beverkoog, de meest recente van het fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg en dus ook uit het geliefde wandelpark de Rekerhout, naast winkelcentrum De Mare. Daar is ook een middelbare school gevestigd. 

Brief van school

"We hebben een brief gehad van school, waarin staat dat we niet meer alleen moeten fietsen", aldus een 16-jarige leerling van het Jan Arentsz. 

Ze heeft zo haar eigen methodes om zich veiliger te voelen als ze door het park fietst. "Ik bel altijd met iemand en geef mijn locatie door. Zodat als iemand me pakt, de andere weet waar ik ben."

Joke neemt gezelschap mee als ze gaat wandelen in haar Rekerhout. "Mijn man loopt met me mee. Of ik ga op de fiets. En ik neem dus altijd een paraplu mee om de man een klap te verkopen als hij me zou grijpen", aldus Joke.

Tekst gaat door onder de video

Aanrander houdt De Mare in z'n greep - NH Nieuws

De gemeente laat aan NH Nieuws weten camera's bij het tunneltje in de Rekerhout te overwegen als de politie dit nodig acht, maar nu nog afwacht wat er uit het onderzoek komt. "De dader slaat ook toe op verschillende locaties", aldus een woordvoerder. 

Al dertig tips 

Politiewoordvoerder José van Dijk meldt dat inmiddels acht vrouwen aangifte hebben gedaan en er dertig tips zijn binnengekomen, mede dankzij de aandacht in Opsporing Verzocht. 

"Er moeten camera's komen bij dat tunneltje", aldus een Alkmaarder - Foto: NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]