Ga naar Content

Alkmaarse aanrander slaat willekeurig toe: "Alle leeftijden, verschillende tijdstippen"

ALKMAAR - De man die sinds september al 23 vrouwen heeft aangerand in Alkmaar heeft geen vast patroon in zijn handelen. De leeftijden van zijn vrouwelijke slachtoffers lopen van 26 tot 76 jaar, en ook op welke tijden hij toeslaat lijkt totaal willekeurig.

Dat vertelt politiewoordvoerder José van Dijk aan NH Nieuws. Sinds september is de man actief, en belaagt hij vrouwen die in hun eentje aan het hardlopen of wandelen zijn. Eerst alleen in het Rekerhoutpark, later ook op het Achtergeestpad en sinds gisteren ook op het fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg.

Tekst loopt door onder foto

Heukelspad achter CSG Jan Arentsz - Foto: NH Nieuws

Lees ook

De politie wil de aanrander, die in billen knijpt of erop slaat, maar wat graag van de straat hebben, en vraagt sinds eind september om hulp bij het publiek. Nu ook landelijk. De uitzending gisteravond van Opsproring Verzocht leverde tot nu toe 19 tips op over de aanrander.

Tekst gaat verder onder video

Alkmaarse aanrander slaat willekeurig toe - NH Nieuws

De Alkmaarse aanrander heeft geen vaste 'modus operandi', behalve dat hij het op vrouwen en hun billen voorzien heeft. "De leeftijden van de slachtoffers varieert van 26 tot 76 jaar", licht Van Dijk toe. "Het gebeurt in de ochtend, middag en avond. En het gebeurt heel snel. Waardoor zijn signalement niet heel specifiek is."

'Loop niet alleen'

Van Dijk vraagt slachtoffers onmiddellijk 112 te bellen wanneer er iets gebeurt. Ook vraagt ze om camerabeelden uit de omgeving, en tips van mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben op een van de locaties. Vrouwen die zich onveilig voelen in het gebied, wordt door de politie aangeraden met z'n tweeën op pad te gaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]