Ga naar Content

Slachtoffer schietpartij Beeksteeg overleden, mogelijk leden motorclub betrokken

Bij de schietpartij van zondagavond in de Beeksteeg in het centrum van Haarlem waren leden van een motorclub betrokken. Dat melden meerdere bronnen aan NH Nieuws en Haarlem105.  Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer is overleden.

Kaarsjes voor het slachtoffer in de Beeksteeg in Haarlem - Foto: NH Nieuws / Haarlem105 / Michael van der Putten

Bij de schietpartij raakte een 45-jarige Haarlemmer gewond. Hij werd door een kogel in zijn gezicht geraakt en werd later opgenomen in het ziekenhuis. Daar bezweek hij vanmiddag aan zijn verwondingen.

Volgens mensen dichtbij het slachtoffer had hij zelf niks te maken met de motorclub, maar wilde hij een ruzie sussen. De ruzie vond plaats in de buurt van het huis van de man, waar hij op dat moment was met een groep vrienden. 

Volgens een bron kwamen de leden van de motorclub voor een vrouw, die na hun komst werd geslagen. Volgens een bron zouden de motorclubleden de vrouw hebben willen meenemen, terwijl zij dat niet wilde. Hierop kwam het slachtoffer tussenbeide. 

Poging ontvoering

De politie bevestigt dat er een melding was binnengekomen over een vrouw die zou zijn geslagen. Ook bevestigt de politie dat wordt onderzocht of er sprake was van een poging tot ontvoering. 

Een witte bestelbus, die betrokken zou zijn geweest bij de gebeurtenissen in de Beeksteeg, werd door de politie later aangetroffen in Zandvoort. Er zat toen niemand meer in. De politie meldt nog niets over de dader(s).

De politie zegt de betrokkenheid van motorclubs mee te nemen in het onderzoek. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]