Ga naar Content

Slachtoffer Beeksteeg 'bij ruzie door hoofd geschoten'

De man die gisteravond zwaargewond raakte in de Beeksteeg in Haarlem, is door zijn hoofd geschoten. Dat bevestigen meerdere bronnen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en wil zo lang niets zeggen over wat er is gebeurd. 

Werkplaats in de Beeksteeg - Foto: NH Nieuws

Wat er gisteravond voorafging aan het schot, is nog niet duidelijk. Volgens mensen dicht bij het slachtoffer zou hij hebben geprobeerd een ruzie te sussen. 

De man werd rond 21.30 uur beschoten. Buurtbewoners spraken al van een harde knal, maar het was tot dusver onduidelijk of het ook om een schietpartij ging. 

Mancave

Op de plek waar de man werd neergeschoten, is volgens buurtbewoners een soort 'mancave'. Dat is een gezellige plek waar mannen vaak bij elkaar komen om te chillen en een biertje te drinken. Ook gisteravond was daar een groep mannen bij elkaar. 

Het slachtoffer is met spoed naar het VU in Amsterdam overgebracht. 

UPDATE: De politie bevestigt dat het om een schietpartij gaat. Er was volgens een melding zondagavond een vrouw geslagen rond half tien in de Beeksteeg en toen zou een witte Caddy bestelbus zijn weggereden. Hierop trof de politie de zwaargewonde 45-jarige Haarlemmer aan.

De witte bestelbus werd door de politie later aangetroffen in Zandvoort. Er zat toen niemand meer in. De politie meldt nog niets over de dader(s).

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]