Sport

NL
V

Telstar geeft overwinning ook tegen Excelsior uit handen in slotminuten

16 april 2021, 21.59 uur · Aangepast 16 april 2021, 23.27 uur · Door Stephan Brandhorst

Opnieuw duurde een wedstrijd een paar minuten te lang voor Telstar. De Velsenaren dachten een groot gedeelte van de wedstrijd met drie punten van het veld te stappen, maar in de slotfase ging het wéér mis. Excelsior maakte vlak voor tijd gelijk: 1-1.

Pro Shots / Wouter Dill

Tegen Excelsior koos trainer Andries Jonker voor een gewijzigde opstelling ten opzichte van het duel met Almere City (1-1). Anthony Berenstein en Anass Najah moesten plaatsnemen op de bank en werden vervangen door Siebe Vandermeulen en Ozan Kökcü. Voor de aftrap staken de spelers van Telstar Marja Korbee een hart onder de riem. Miss Telstar belandde vorige week in het ziekenhuis na een zware herseninfarct.

Tekst gaat verder onder de foto

Telstar-spelers steken de ernstig zieke Marja Korbee een hart onder de riem - Pro Shots / Wouter Dill

De Velsenaren stapten een keer af van de vertrouwde vijfmansdefensie en speelden met een 4-3-3-formatie. Daardoor werd de slag voornamelijk op het middenveld gevoerd en kwam de ploeg meer aan voetballen toe dan tegen Almere City. Met doelpogingen van Van Doorm en Dijkstra waren De Witte Leeuwen het meest dreigend in de openingsfase.

Kökcü

Excelsior had moeite met de felheid die Telstar op de mat legde, maar de beloning bleef uit. In de 39ste minuut kreeg de thuisploeg dan wel het verdiende loon na werken. Ozan Kökcü betaalde zijn basisplaats uit door een voorzet van Cas Dijkstra binnen te werken: 1-0.

Tekst loopt door onder de foto

Telstar viert het doelpunt van Kökcö - Pro Shots / Wouter Dill

Schendelaar

Excelsior kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg via Mendes Moreira een dot van een kans, maar de aanvaller schampte een voorzet te licht. Doelman Jasper Schendelaar moest tot twee maal in actie komen en hield zijn doel zodoende schoon. Schendelaar werd vervolgens een aantal keren flink op de proef gesteld door de Rotterdammers. De keeper, die na dit seizoen transfervrij is bij AZ (verhuurd aan Telstar), moest meermaals redding brengen op inzetten van Omarsson en Mendes Moreira om de Velsenaren op voorsprong te houden.

Net als in Almere was het dus weer billenknijpen op Sportpark Schoonenberg. De kansen stapelden zich op naar mate het einde in zicht kwam, maar telkens hield iemand de bal weg bij het doel. En ook net als in Almere ging het in de slotminuten mis voor Telstar. Skogen werkte de bal in de 90ste minuut achter Schendelaar en dus wist de ploeg uit Velsen-Zuid de overwinning weer niet over de streep te trekken.

Na het gelijkspel staat Telstar elfde in de eerste divisie met 40 punten uit 34 wedstrijden. De play-offs zijn al buiten bereik, waardoor het seizoen als een nachtkaars uit gaat. Volgende week zondag wacht de derby tegen FC Volendam.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, El Yaakoubi, Vandermeulen, Regeling (Limouri/59), Fernandes; Van Doorm, Dijkstra (Najah/84), Kökcü (Bakker/69); Plet, Van Velzen

Opstelling Excelsior: De Fockert; Horemans, Skogen, Van der Meer, Ormonde-Ottowill, Oude Kotte, Nijmeijer, Wieffer, Bruins; Omarsson, Mendes Moreira (El Hankouri/86)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]